De vakspecialist voor professioneel wassen, drogen en strijken

                              

Home - Nieuwsberichten - Multi-Solvent vs PERC

Archief

Multi-Solvent vs PERC

logo-multitex-zwartwit

Graag willen wij u als reiniger even terugnemen naar een stuk dat gepubliceerd is op CINET.

Multi – Solvents vs PERC

120px-nicht_chemisch_reinigen-svg 120px-professionelle_reinigung-svg 120px-professionelle_reinigung_f-svg 120px-professionelle_reinigung_fs-svg-1 120px-professionelle_reinigung_fs-svg 120px-professionelle_reinigung_fss-svg 120px-professionelle_reinigung_p-svg 120px-professionelle_reinigung_ps-svg 120px-professionelle_reinigung_pss-svg

Hierin worden verschillende nieuwere reinigingsproducten vergeleken met elkaar. De producten worden vergeleken met PERC, waarbij ook het verbruik van de Multisolvent-machines word vergeleken met het verbruik van een PERC machine.

Gezondheid

In dit stukje wordt overigens geen woord gerept over de gevaren van de producten. Zo is PERC al verboden in de staat Californië doordat het kankerverwekkend is.

Resultaten met een vraagteken ?

De test resultaten zijn hoogstwaarschijnlijk afkomstig van reinigingsmachines met distilleer gezien het hoge energieverbruik en het waterverbruik.

MultiTex zuiniger in gebruik dan PERC

Onze MultiTex MT machines zijn juist veel zuiniger met energieverbruik en waterverbruik dan reinigingsmachine met PERC. In het artikel van CINET staat o.a.

Energy and water use

The energy use of the alternative solvents is higher compared to the energy use of PERC, but is in general comparable with the energy use of HCS. The use of cooling water for the new solvents is higher than the cooling water for PERC but comparable to the cooling water consumption of HCS.

De Multisolvent machines van MultiTex gebruiken juist veel minder energie. Het maximaal vermogen van een Multitex met een inhoud van 15 kg is slechts 4,85 kW dit is voor een machine zonder distilleer. Een vergelijkbare Multisolvent machine van Böwe heeft een maximaal vermogen van 16kW voor een machine zonder distilleer en een Böwe machine met distilleer heeft maar liefst een maximaal vermogen van 27kW. Wij kunnen ons voorstellen dat de test van CINET dan wel klopt maar we mogen er toch vanuit gaan dat CINET met meerdere machines een dergelijke test doet. En dit dan ook met en zonder machines met distilleer zou doen.

Waterverbruik

Wij laten even buiten beschouwing welk Multi-solvent product beter presteert. De Multi-solvent producten die momenteel het meest toegepast worden in Nederland op de nieuwe Multi-solvent machines zijn o.a. HiGlo, Sensene en Intense. Het waterverbruik van een machine zonder distilleer is natuurlijk vele malen lager dan een machine met distilleer dit scheelt u op een 15kg machine minimaal 130 liter per charge. Dus ook het waterverbruik met een MultiTex Multisolvent zonder distilleer is vele malen lager dan een PERC machine of met een Multisolvent machine met distilleer. Daarnaast is ook het energieverbruik vele malen lager.

KOSTEN

In het stukje van CINET wordt gesproken over operationele kosten en over arbeidskosten. Ook hierin wordt vermeld dat de energiekosten dus hoger zijn van een Multi-Solvent machine dan een PERC machine. DIT KLOPT DUS NIET !!! ALTHANS NIET MET ONZE MULTITEX MT-series. Daarnaast wordt er gezegd dat de aanschafkosten van een Multisolvent machine hoger is dan de aanschafkosten van een PERC machine.  OOK DIT KLOPT NIET !!!! De reinigingsmachines van MultiTex zijn veel goedkoper dan een PERC machine. Daarnaast wordt er niet meer ingegaan op de arbeidskosten maar deze zijn juist lager met de Multi-solvent producten doordat u niet hoeft voor te detacheren en er minder afwerking nodig is.

Prijzen Multi-Solvents

De MultiSolvent producten zijn wel duurder bij aankoop maar daarentegen bespaart u enorm met onze MultiTexenergiekosten en water in tegenstelling wat er in het stukje van CINET wordt verteld, de programmaduur is juist korter gemiddeld 50 – 60 minuten. De prijzen van de Multi-Solvents zijn sinds de introductie al lager geworden, daarnaast kunnen ze in sommige gemeentes al gewoon afgevoerd worden via de normale afvalverwerking. Dit scheelt u natuurlijk ook op de afvoerkosten.

Reinigingsmachine zonder distilleer

Is het mogelijk om de MultiTex Multisolvent machines met distilleer te verkrijgen. Ja hoor dat is geen enkel probleem, maar waarom zou u dat doen?

Doordat de MultiTex reinigingsmachine gewoon zonder distilleer uitermate goed werkt, bespaart u niet alleen op onnodige energiekosten, waterverbruik maar is de machine ook veel zuiniger met de reinigingsproducten. ( Testen bij stomerijen met reinigingsmachines met distilleer vs MultiTex zonder distilleer wijzen uit dat het productverbruik vele malen lager is met een MultiTex machine zonder distilleer.

MultiTex en filtertechniek, continue

Wat maakt een MultiTex machine nou beter dan bijvoorbeeld een ILSA of een BOWE? MultiTex wordt gebouwd in Duitsland en is een bedrijf dat NR.1 staat als het gaat om filtertechniek. De MultiTex machines filtreren continue en dat doen wij met filterschijven daarnaast zijn onze machine uitgerust met een Ozon ionisatie unit die ervoor zorgt dat zelfs de allerkleinste bevuiling wordt aangepakt. Onze machines worden regelmatig getest door de klant, door DLG en door de zeepleveranciers. Aangetoond is dat er geen enkele bacteriegroei is in de machines en dat zelfs met machines die al meer dan 15 jaar in het veld staan.

Conclusie

De reinigingsmachines van MultiTex zijn veel zuiniger in gebruik zowel met water als energieverbruik. Door het zeer lage verbruik is het interessant om de reinigingsmachine uit te rusten met een kleine elektrische stoomboiler. Indien u een stoomketel heeft kunt u deze ontlasten, heeft u geen stoomketel dan heeft u alleen een stroomaansluiting nodig en een watertoevoer. Maar uiteraard is het ook mogelijk om gebruik te maken van uw huidige stoomvoorziening.

Zuiniger dan PERC machines

De MultiTex reinigingsmachines met Multi-Solvents gebruiken minder energie dan alle andere reinigingsmachines die werken met PERC. Dit komt door onze slimme filtertechnieken en dat wij geen distilleer nodig hebben, dit is wel nodig met PERC.

MultiTex Multisolvent reinigingsmachine vs andere merken met multisolvent

Bij onze MultiTex reinigingsmachine is bewezen dat deze door de speciale continue – filtratie meer dan uitstekend werken zonder distilleer. Werken de machines zonder distilleer dan ook bij andere merken? De andere merken werken niet met dezelfde filtratietechniek als dat MultiTex heeft en daar zit nou het juist het grote verschil. Bij andere merken werkt de filtratie anders, daarom verkopen andere merken nog steeds machines met distilleer. Simpelweg omdat andere merken niet kunnen wat de MultiTex MT- series wel kunnen.

Uw voordeel

  • Een MultTex reinigingsmachine is goedkoper in aanschaf
  • Een MultiTex reinigingsmachine gebruikt minder energie
  • Een MultiTex reinigingsmachine gebruikt minder leidingwater
  • Een MultiTex reinigingsmachine heeft snellere programma’s
  • Een MultiTex reingingsmachine is compacter in maatvoering
  • Een MultiTex reinigingsmachine gebruikt minder product
  • Een MultiTex reiningingsmachine heeft geen extra toevoegingen nodig
  • Een MultiTex reinigingsmachine werkt heel eenvoudig

Extra informatie

Bekijk hieronder de technische gegevens van de Multitex machines en van andere merken. Vergelijk hierbij ook eens het energie verbruik van de machines onderling ( Bowe en MultiTex zonder distilleer). Het rapport van Cinet hier worden de verschillende MultiSolvents vergeleken met PERC, het verbruik end. met een MultiTex machine klopt niet deze is juist op alle vlakken lager. De folder van HiGlo van Cole & Wilson ( Christeyns). Informatie over Intense van Seitz, En de folder van het product Sensene van SafeChem wordt in Nederland verkocht door BufaCare

Filmpje over het product Sensene van SafeChem (klik hier)

WIKIPEDIA omtrendt dry-cleaning en de verschillende reiningings producten

Wilt u meer info vul dan het formulier hieronder in of mail of bel met ons team.

Geplaatst op: 8 februari

Uw Naam Beschrijving Type
bowe-data-sheet-m12-en-m15 PDF
multitex-mt-classe multitex-mt-classe PDF
cinet-solvetex-v Higlo Sensene Intense PER PDF
het-product-per-tertachloorethyleen PDF
higlo higlo brochure PDF
sensene sensene brochure PDF
intense-seitz intense-seitz PDF