De vakspecialist voor professioneel wassen, drogen en strijken

                              

Home - Nieuwsberichten

Archief

Nieuwsberichten

WETCLEANING VOOR DE SPECIALIST

Welkom namens ons team van WETCLEAN.NL

Op deze website stellen wij u voor aan de allernieuwste technieken die op het gebied van WETCLEAN beschikbaar zijn. Onze nieuwste WETCLEAN wasmachines die uitgerust zijn met alle mogelijke denkbare functies die er voor WETCLEAN nodig zijn. Lees verder

Nieuwe Hybrid mangel Laco

21.04.2022

Nieuwe Hybrid mangel Laco met een gecombineerde warmte bron.

Door de stijgende gasprijzen en de prachtige groene energie met bronnen als windenergie en zonne-energie is er nu een nieuw product op de markt. Met de Hybrid mangel bespaart u kosten en helpt u het milieu door een significante verlaging van de CO2 uitstoot.

Laco Machinery

Deze mangel van onze fabrikant LACO MACHINERY is uitgerust met een elektrische verwarming en een kleine gas verwarmde boiler. De mangel maakt zo veel mogelijk gebruik van “Groene” stroom maar op momenten dat bijvoorbeeld het stroomverbruik binnen uw organisatie erg hoog is dan kan de mangel met behulp van de kleine gasboiler helpen om de strijkmachine op te warmen.

Overstappen naar elektrische verwarming

Het klinkt allemaal vrij eenvoudig om al uw gasgestookte apparaten in 1 keer te vervangen voor elektrisch verwarmde apparaten.

Wij reeds navraag heeft gedaan zal merken dat dit niet zo eenvoudig is. De infrastructuur is niet geschikt voor zoveel elektrische energie afgifte, de verhouding prijs elektrisch en gas is momenteel dan wel gunstiger maar het stukje vastrecht voor een grotere energiemeter is hierbij nog niet opgenomen.

Groene energie

In combinatie met zonnepanelen op het dak is het uiteraard wel verstandig om te denken aan een verandering binnen uw organisatie. De gasprijzen stijgen omhoog dus er moet wat gebeuren.

Werking Hybride mangel

’s Morgens of overdag warmt de Hybride strijkmachine op met “Groene” stroom.
Wanneer er niet genoeg “Groene” elektriciteit is, zal een kleine gasboiler helpen om de strijkmachine op te warmen.
Op deze manier wordt de CO2-uitstoot verminderd, wat helpt bij het bouwen aan een groenere wereld.

Meer informatie over deze prachtige mangel:

info@goudlaundry.nl

telefonisch: 0186-576050

 

#CO2 #HYBRID #GROEN #ELEKTRISCH #BESPAREN #MANGEL

hybrid mangel laco 800x3300

groene stomerij

ALL-ROUND SERVICE PAKKET VOOR U

15.11.2021

 

ALL-ROUND SERVICE PAKKET VOOR U.

Wij plannen, leveren, installeren en configureren en onderhouden alles rondom uw apparatuur van Goud Laundry Solutions. Wij ontzorgen u totale wasserij zodat u zich bezig kan houden waar u in uw branche goed in bent.

Lees verder

Hotelkamers desinfecteren binnen 20 minuten

14.09.2021

Een gehele hotelkamer desinfecteren kan binnen 20 minuten

Heeft u een hotel en wilt u snel en effectief uw hotelkamers vrij maken van virussen, bacterien, schimmels, mijten en vieze luchtjes. Dat kan nu snel en effectief met de OzoAir van Dutch Laundry Group.

Lees verder

VEIT AC10 AIRCLEANER LUCHTREINIGER COVID19

Veit Aircleaner AC10

16.11.2020

Veit Aircleaner AC10 luchtreiniger, 1 x 95W UV-C lamp, 230V, 80m³ / h luchtdoorvoer

Bestrijd virussen en bacteriën zonder chemicaliën

Met de nieuwe luchtreinigers van VEIT kun je de lucht desinfecteren met ultraviolette straling (UV-C). Deze bieden u de mogelijkheid om een ​​fysiologisch waardevol ruimteklimaat te creëren. Met behulp van UV-C-straling kan tot 99,9% van de bacteriën en virussen in de lucht worden geëlimineerd. *

Lees verder

Ozonkast voor ontsmetten van kleding en voorwerpen

20.04.2020

Het zal nog wel een tijdje gaan duren voordat we verlost zijn van het coronavirus COVID19. Mogelijk zal dit virus ook nooit meer uit onze samenleving verdwijnen.

De volgende fase van Corona

Lees verder

Industriële wasmachine en RABC met TRACEABILITY

06.03.2020

Jarenlang waren we tevreden met een industriële wasmachine maar de eisen worden steeds strenger in de textielverzorging.

Industriële wasmachine

Strengere eisen voor wasapparatuur binnen de zorg maar ook steeds vaker voor andere afnemers die eisen stellen aan de hygiëne maatregelen van hun kostbare kleding en uiteraard de gezondheid van hun medewerkers. Hoe wordt er gewassen, met wat wordt er gewassen, welke temperatuur, welke programma’s en hoe weet u als klant of als reiniger dat er daadwerkelijk aan dit protocol gehouden wordt !!!

Lees verder

CORONA VIRUS COVID-19

02.03.2020

Naar aanleiding van de vele vragen die wij krijgen omtrent het Coronavirus (COVID-19) proberen wij u hierbij te informeren over de maatregelen die u kunt nemen en waar u op moet letten.

Corona: preventie, risico’s en protocollen textielverzorging

 Wat zijn de kenmerken?

 • Het virus is van mens op mens overdraagbaar door blootstelling aan grote ademhalingsdruppels (door niezen!), door direct contact en door verspreiding in de lucht. De infectie zelf vindt plaats in de luchtwegen.
 • Het virus is extra gevaarlijk omdat geïnfecteerde personen pas na ongeveer twee weken symptomen van de ziekte gaan vertonen. In de tussentijd verspreiden ze het virus verder zonder dat ze zich daar zelf bewust van zijn.
 • De levenscyclus van het coronavirus buiten een menselijke gastcel is nog niet vastgesteld wel is er bekend dat het virus langer in stand blijft op gladde oppervlakte zoals metalen, plastic end. Hoelang het virus in stand blijft in textiel is nog steeds geen zekerheid over, textiel besmet met fecaliën moeten extra voorzichtig behandeld worden.

Het COVID-19 virus wordt vernietigd / gedeactiveerd in het wasproces middels:

 • Thermische desinfectie – volgens tijd/temperatuur-regels
 • Chemo-thermische desinfectie – bij toepassing van door CTGB goedgekeurde desinfecterende producten.

Hierbij heeft thermische desinfectie de voorkeur gezien chemo-thermische infectie afhankelijk is van goede doseringen en juiste werking van de apparatuur.

Volg altijd de juiste procedure

Omdat u en uw personeel meestal niet weten of textiel besmet kan zijn adviseren wij om altijd volgens hetzelfde protocol te handelen.

 • Denk hierbij aan hygiëne maatregelen: handschoenen, overkleding, mondkap en zo nodig gelaatkap tegen spatten.
 • Reinig materiaalwagens, waskarren in een desinfectietunnel ( indien niet aanwezig grondig met de juiste hygiene middelen.
 • Programma’s met thermische desinfectie met een minimum temperatuur/tijd van
 • 80 0 celcius bij 15 minuten of
 • 72 0 celcius bij 18 minuten toegepast.

Er gaan berichten dat artikelen besmet met het nieuwe Corona virus niet verwerkt mogen worden, echter hierover is nog geen verder besluit genomen.

Bescherming van het personeel?

 • Al het personeel dient de regels inzake goede (hand-)hygiëne zorgvuldig in acht te nemen:
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes. (GEEN HANDDOEKEN OF THEEDOEKEN !!!)
 • Chauffeurs dienen bij het ophalen van wasgoed handschoenen te dragen.
 • Houdt er rekening mee dat deze uitgaan voordat de cabine wordt betreden en reinig regelmatig het stuur end. Eet geen producten alvorens de handen goed gereinigd in de cabine!
 • Personeel in de vuil sorteer dient handschoenen te dragen en een mondmasker (type FFP3). eventueel gelaat masker bij spatten

In geval wasgoed gescheiden, in aparte en gemarkeerde zakken wordt aangeleverd, geldt het protocol Biologische Agentia (Arbocatalogus Linnenverhuur- en Wasserijbedrijven) dat aanvullende maatregelen voorschrijft waaronder:

 • Personeel draagt beschermende kleding indien kans bestaat op direct contact met biologische agentia (bijvoorbeeld bij spatten). Vervang en was beschermende kleding in geval van verontreiniging (zie hierboven).

Wat te doen met ziek personeel?

 • Medewerkers die koorts hebben in combinatie met luchtwegklachten (hoesten, kortademigheid) moeten contact opnemen met de huisarts en dienen thuis te blijven;
 • In geval een medewerker genoemde verschijnselen heeft, dient de lokale GGD geïnformeerd te worden.
 • Huisarts en GGD bepalen of er nader onderzoek nodig is.

Protocollen Arbocatalogus

De Arbocatalogus Linnenverhuur en wasserijbedrijven

http://www.raltex.nl/cms/files/2017-01/2012-arbocatalogus-linnen-en-wasserijbedrijven-lr.pdf

biedt uitvoerige informatie en protocollen over het omgaan met het risico van biologische agentia. Het gaat om de aanlevering van besmet wasgoed door de klant en de bescherming van het eigen personeel. De volgende onderdelen van de catalogus zijn van toepassing:

4.4.Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

5. Specifieke stoffen

5.1 Gezondheidsschadelijke stoffen

5.2 Algemeen risicopreventie protocol

5.3 Biologische agentia

10.1 Vragenlijst klanten inventarisatie gezondheidsschadelijke stoffen

10.2 Algemeen risicopreventie protocol

10.3 Protocol biologische agentia.

Wassalons zonder bijverwarming

LET OP VOOR HET VOLGENDE

In Nederland en België zijn ontzettend veel wassalons, kleinere wasserijen, zelfbedienings-wassalons en tankstations met wasmachines zonder dat deze werken met bijverwarming in de wasmachine !

 • Deze wasmachines worden gevoed door middel van warmwater en koudwater dat gemengt wordt in de wasmachine.
 • Bij 95% van deze bedrijven komt het water nooit boven de 50 tot 60 graden en zijn de wastijden inclusief de spoelingen en centrifuge maximaal 30 – 40 minuten.
 • Het textiel wordt wel gewassen maar bereikt nooit een thermische desinfectie !

Vraag hiernaar bij uw wasaanbieder !!!

RABC gecertificeerde bedrijven ( ISO 14065)

Om er zeker van te zijn dat uw textielverzorger voldoet aan alle eisen kunt u vragen of het bedrijf beschikt over een RABC certificaat en RABC gecertificeerde machines.

Onze apparatuur voet aan de RABC eisen en heeft TRACEBILITY waardoor ieder proces uitgelezen kan worden en kan worden bekeken of het proces de juiste temperatuur en tijd heeft gewassen.

 

 

 

 

 

 

lxp bedrijfswasmachine droger mangel of afwerkapparatuur kopen

LXP bedrijfswasmachines drogers mangels en afwerkapparatuur

29.10.2018

Het merk LXP is het nieuwe gedeponeerde merk van Goud Laundry Solutions. Het merk werd al een tijdje geleden gedeponeerd Lees verder

contactloos betalen wasserette wassalon

Het betrouwbare betaalsysteem voor uw bedrijfswasapparatuur

04.10.2018

Dan kan het omhulsel van 5 mm staal zijn gemaakt of dat kluisje in uw machine verzonken Lees verder

54 nieuwsberichten gevonden 1 2 3 6

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-50594371-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');