De vakspecialist voor professioneel wassen, drogen en strijken

                              

Home - Nieuwsberichten - 75% vn alle drogers draaien veel te lang bespaar met overdrying technologie van Unimac

Archief

Overdrying technologie op onze drogers

optidry-goud laundry solutions

Meer dan 75% van alle  wasserijen en wasserettes drogen te lang.

Te lang drogen kost u jaarlijks behoorlijk wat geld. Niet alleen het extra energie verbruik van uw droger maar ook de extra tijd dat uw droger bezet is terwijl deze allang kan worden ingezet voor de volgende klant. Overdrying technologie op onze drogers besparen u dus tijd en energie.

Optimum Dry – OPT – Overdrying technologie op onze drogers

Een droger die is uitgerust met OPT meet continue het restvocht gehalte in de trommel van uw droger. Bij andere merken wordt er gementen met componenten die de ingaande lucht en uitgaande lucht meten. Stof op de componenten zorgen ervoor dat het meetproces verstoord werd en hierdoor gaat de droger zelfs langer droger, zelfs zo lang dat er schade aan het textiel ontstaat of zelfs brand tot gevolg kan hebben. Vaak gebruiken deze klanten deze functie dan ook niet meer en zetten de drogers aan met behulp van de ouderwetse tijdfunctie. De Unimac OPT restvochtmeting werkt anders en is geheel onderhoudsvrij. In de trommel zitten 4 schoepen waarvan er 2 gekoppeld zijn aan het OPT meetsysteem. De schoepen bevinden zicht tegenover elkaar. Indien er veel restvocht in het textiel aanwezig is zal de weerstand lager van schoep naar schoep. Naar mate het textiel droger wordt zal de weerstand hoger worden. Door een continue meetproces en ingestelde waardes die per textielsoort kan worden gekozen op de computer zal de droger precies op het juiste moment het droogproces beëindigen.

Besparing

Indien uw droger 6 minuten langer draait per droogbeurt dan werkelijk nodig is bespaart u met de Unimac droger uitgerust met het OPT systeem maar liefst een bedrag van € 602,00 per jaar. Uitgegaan is van een droger met een inhoud van 30 kg met 10 droogbeurten per dag. Neem voor het gemak eens de helft van dit bedrag omdat u niet 10 keer per dag droogt maar gemiddeld 5 – 8 keer dan heeft u de meerkosten voor dit systeem binnen een jaar terug verdiend.

MORE THAN 75% OF LAUNDRIES OVERDRY– IT’S A WASTE!

Niet alleen de energiekosten maar ook de extra tijd dat een droger bezet is en onnodig draaiuren staat te maken. Dit alles zijn onnodige kosten die met het OPT systeem van Unimac verleden tijd zijn.

optidry unimac het beste restvochtsysteem van alle drogers

grafieken-unimac-en-speedqueen-opt-droogsysteem-OverdroogPreventieTechnologie  costofoverdrying

Geplaatst op: 14 december

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-50594371-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');